Anna Jansdotter

Förbjuden kärlek mellan två blivande kungar, och en mörk hemlighet som kan komma att skilja dem åt.

Anna Jansdotter skriver romantisk och normbrytande fantasy för unga vuxna. Med stor ömhet för sina karaktärer och världar vågar hon gå sin egen väg och skapar något alldeles extra inom genren. Ämnen som psykisk ohälsa och utanförskap ligger henne varmt om hjärtat och hon väver in dem i sitt skrivande för att hjälpa till att bryta olika stigman. Fröet till det som senare skulle bli Stjärnskådartrilogin såddes en regnig förmiddag 2005. Hon visste redan från början att det skulle bli en romantisk och bitvis erotisk fantasytrilogi med ett lyckligt slut. Den första delen, ”Stjärnbärarens önskan”, är redan färdigskriven och nu skriver hon på andra delen i trilogin.

Anna växte upp i Mälardalen och är nu bosatt i nordvästra Skåne med sin sambo och deras två katter. Under 2016 gick hon skrivarlinjen på Albins folkhögskola. Utöver skrivandet arbetar Anna i bokhandel och på fritiden tycker hon om att virka och läsa.

Bladverk Text verkar för utgivning av Stjärnskådartrilogin, både i Sverige och utomlands. Tveka inte att höra av dig för mer information!

Foto: Marcus Liedholm